Розділи:

Мітки:

Міжнародна конференція «Угода про асоціацію між ЄС та Україною: на шляху до глибокої інтеграції без набуття повного членства?»

    22 квітня 2013 року в стінах Національного університету «Києво-Могилянська академія» відбулася Міжнародна конференція на тему «Угода про асоціацію між ЄС та Україною: на шляху до глибокої інтеграції без набуття повного членства?». Проведення конференції було ініційоване кафедрою ім. Жана Моне з права Європейського Союзу.

    Конференція була присвячена аналізові положень проекту Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом та її ролі у подальшому процесі європейської інтеграції України. В основному висвітлювалися практичні аспекти впливу відносин асоціації на правопорядок України. Піднімалися питання впливу нової угоди з Україною на двосторонні відносини інших третіх країн пострадянського простору (Російська Федерація, Вірменія, Грузія).

    Учасники конференції відзначили позитивну роль угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом, підкреслюючи можливі перспективи та фактори, які можуть вплинути на процес її підписання, ратифікації сторонами та подальшого набуття чинності.

    У конференції взяли участь провідні експерти з України, Росії, Бельгії, Нідердандів, Німеччини, Грузії. Представники редакції журналу «Право України» також були присутні на цьому заході.