Розділи:

Мітки:

Проект Ради Європи «Підтримка реформи системи кримінальної юстиції в Україні»

      12 березня 2013 року відбулося офіційне відкриття проекту Ради Європи «Підтримка реформи системи кримінальної юстиції в Україні». На зустрічі були присутні міжнародні експерти Ради Європи: Лорена Бахма’єр Вінтер (Іспанія), Джеймс Гамільтон (Ірландія), Мікаель Лінгбо (Данія), Джеремі МакБрайд (Велика Британія) та Ерік Сванідзе (Грузія).

      Вони надали правову експертну допомогу в розробці нового Закону України «Про прокуратуру», Закону України «Про Державне бюро розслідувань», а також сприяли подальшому впровадженню та застосуванню нового Кримінального процесуального кодексу України, у зв’язку з приведенням у відповідність інших нормативно-правових та підзаконних актів до положень Кодексу, шляхом вироблення рекомендацій та моніторингу практики застосування нового законодавства відповідно до європейських стандартів.

      В обговоренні питань щодо подальшого реформування системи кримінальної юстиції в Україні взяли участь також представники головних українських медіа та Редакції журналу «Право України».